Re-wild Maasai Kenia November 2019

Kijk op de officiele RE WILD website voor meer informatie.

Maasai Kenia

Bush Expedition Kenia Maasai

Reis mee naar een unieke plek in Oost-Afrika, weg van de moderne beschaving. Treed in de voetsporen van een Maasai krijger in de Afrikaanse wildernis. Onderweg maken we nader kennis met lokale stammen, hun tradities en eeuwenoude wijsheden. We gaan ‘back to basic’, kamperen in het wild waarbij comfortabele voorzieningen afwezig zijn. In een basiskamp in de bush, waar we eerst een aantal dagen acclimatiseren, krijg je training in bushcraft. Wildernisgids Nick en de Maasai-krijgers leren je te (over)leven in de Afrikaanse savanne. Je leert praktische vaardigheden als speerwerpen, pijl- en boogschieten, vuur maken en het verkrijgen van zuiver water in dorre natuur. Ook word je meegenomen in de wereld van wildlife tracking (spoorzoeken) en navigeren met natuurlijke middelen als de zon, de vegetatie en de sterren. De Maasai krijgers vertellen je verder alles over eetbare en medicinale planten.

Deze trip is avontuurlijk en vooral gericht op het ervaren en leren van het leven in de natuur. Naast de buschcraftworkshops en -activiteiten lopen we dagelijks lopen stukken door de natuur, soms met een rugzak. Hierdoor zijn de dagen fysiek middelmatig intensief. Een goede wandelconditie is mooi meegenomen. Bij boeking krijg je een uitgebreid reisprogramma en een inpaklijst. Je wordt in de gelegenheid gesteld je verblijf te verlengen en een safari bij te boeken.

19 november t/m 26 november 2019 – €1265,- per persoon 

Zebra Kenia

  • 6 nachten accommodatie in tenten
  • 3 maaltijden per dag
  • transport ter plaatse
  • een wildernisgids en Engelssprekende Maasai-gidsen

Niet inbegrepen is je reis- en annuleringsverzekering, visum voor Kenia (50 USD), internationale retourvlucht Nairobi, drankjes bij het basiskamp, overige persoonlijke uitgaven en eventuele fooien.

Thema: Rewild Your Skills

Fysiek ●●○○○
Cultuur ●●●●●
Avontuur ●●●●●
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●●●○
Vaardigheden ●●●●●

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close